:.ZSUISM
Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije
POČETNAO ZAJEDNICIDOKUMENTISAVEZIUDRUGESPORTSKI OBJEKTIGALERIJAARHIVA
KRITERIJI ZA NAJSPORTAŠE

 Izvršni odbor Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije na sjednici od 24.studenog 2009. godine donosi

 

KRITERIJE ZA SASTAVLJANJE NOMINACIJSKIH LISTA

ZA IZBOR NAJBOLJIH SPORTAŠA I EKIPA GODINE

 

ČLAN 1.

         Nominacijske se liste za izbor najboljeg sportaša sastavljaju u četiri kategorije – najbolji sportaš, najbolja sportašica, najbolja muška ekipa i najbolja ženska ekipa.

ČLAN 2.

Kandidate za nominacijske liste predlažu strukovni savezi županijskih sportova, iznimno klubovi ukoliko savez sporta na razini županije ne postoji. Svaki savez (iznimno klub) u kategoriji može nominirati samo po jednog pojedinca ili ekipu.

ČLAN 3.

Na nominacijske liste za izbor najboljih sportaša i sportašica Međimurja mogu se uvrstiti sportaši ili sportašice koji na državnom prvenstvu u seniorskoj konkurenciji osvoje jedno od prva tri mjesta, odnosno jedno od prvih pet mjesta na europskom ili prvih deset mjesta na svjetskom seniorskom prvenstvu.

Na nominacijske se liste mogu uvrstiti i juniori ili juniorke te kadeti ili kadetkinje koji na europskom ili svjetskom prvenstvu osvoje jedno od prva tri mjesta.

Na nominacijske liste također se mogu uvrstiti i članovi ili članice reprezentacije Hrvatske koja se u seniorskoj konkurenciji plasira među prvih pet ekipa na europskom ili deset na svjetskom prvenstvu, odnosno među prve tri ekipe na europskom juniorskom ili kadetskom ili pak prvih pet ekipa – reprezentacija na svjetskom prvenstvu.

Iznimno ako nema sportaša ili sportašice koji bi zadovoljavali uvjete stavaka ovog članka povjerenstvo Izvršnog odbora Zajednice može nominirati sportaša odnosno sportašicu koji su postigli najbolje rezultate u svojoj kategoriji na području Međimurske županije.

ČLAN 4.

Na nominacijske liste za izbor muških odnosno ženskih  ekipa Međimurja mogu se uvrstiti  ekipe koje na seniorskom državnom prvenstvu osvoje jedno od prva tri mjesta, odnosno koje u liga sustavu prvenstva osvoje također jedno od prva tri mjesta ili plasman koji omogućuje nastup u jednom od europskih ili svjetskih kup natjecanja.

Na nominacijske se liste mogu uvrstiti i juniorske ili kadetske ekipe koje na europskom ili svjetskom prvenstvu osvoje jedno od prva tri mjesta.

Iznimno ako nema ekipa koje bi zadovoljavale uvjete stavaka ovog članka,povjerenstvo Izvršnog odbora Zajednice može nominirati ekipu koja je postigla najbolje rezultate u svojoj kategoriji na području Međimurske županije.

 

ČLAN 5.

Ukoliko u pojedinoj kategoriji ne bude nominirano najmanje dva pojedinca ili pak dvije ekipe, te se godine nagrada neće dodjeljivati za tu kategoriju.

ČLAN 6.

Ako neki sportaš, sportašica ili ekipa tijekom godine postigne evidentan rezultat na području Hrvatske, Europe ili svijeta, može im se dodijeliti posebno priznanje za izuzetne rezultate u sportu.

ČLAN 7.

         Povjerenstvo Izvršnog odbora Zajednice zadržava pravo dodjele nagrade za posebno zaslužnog pojedinca ili ekipu,ujedno i priprema nominacijske liste  koje potvrđuje Izvršni odbor.

Glasanje vrše predloženi sportski djelatnici te redakcije lokalnih medija.

ČLAN 8.

O izboru najboljih sportaša i ekipa godine odlučuje povjerenstvo koju biraju članovi Izvršnog odbora Zajednice.

ČLAN 9.

Kriteriji stupaju na snagu danom donošenja.

 

U Čakovcu,24.studenog 2009. godine

 

PREDSJEDNIK

Miljenko Topličanec, dipl. ing 

Dokumenti
Zakon-o-sportu-HR.pdf Zakon o sportu HR
POSLOVNIK SKUPSTINE - novi 2009.doc Poslovnik skupštine ZSUISMŽ - novi 2009
Kategorizacija-2012.xls KATEGORIZACIJA ŠPORTAŠA
PRIJEDLOG-JP-2014.doc PRIJEDLOG PROGRAMA JAVNIH POTREBA U SPORTU MEĐIMURSKE ŽUPANIJE ZA 2014.GODINU
PRAVILNIK-SPORTSKE-SKOLE-2014.doc PRAVILNIK O KRITERIJIMA ZA VREDNOVANJE ŠPORTSKIH ŠKOLA
PRAVILNIK-ZSUM-2013.doc PRAVILNIK O KRITERIJIMA ZA VREDNOVANJE KLUBOVA NOSITELJA KVALITETE SENOIRA I MLAÐIH DOBNIH SKUPINA
PRAVILNIK-DVORANE-2014.doc PRAVILNIK O KRITERIJIMA ZA FINANCIRANJE SPORTSKIH DVORAN

Linkovi
Hrvatski olimpijski odbor
Međimurska Županija
Grad Čakovec
Međunarodni olimpijski odbor
Kineziološki fakultet Zagreb
Zajednica sportskih udruga grada Čakovca
Aton
Speedway
Ekom
Rio de Janeiro 2016
Sportska televizija
Sport u Međimurju
Ribolovni savez Međimurske županije
Međimurski nogometni savez
Košarkaški savez Međimurske županije
OK Međimurje Centrometal
Atletski klub Nedelišće
© 2008. Sva prava pridržana :|: Zajednica sportskih udruga i saveza Međimurske županije :|: web & cms by m2m m2m